4 tips för att få sminket att hålla bättre

Att sminket tappar lystern efter halva dagen är inte ovanligt. Det är heller inte ovanligt att sminket rinner av och att 50 % av hela ditt arbete går förlorat. Alla som någon gång använt sig av smink har säkerligen gjort misstaget av att inte grunda ordentligt. Snabbt ska man iväg till skola, arbete eller fest och tänker att den där primern kanske inte gör så stor skillnad ändå.

Fel! Ja, vi vet alla hur jobbigt och tråkigt det är när eftermiddagen kommer och sminket inte ens går att likna med hur det såg ut på morgonen. Din foundation är helt borta och både mascara och ögonfransar har runnit ner. Det bästa och enklaste sättet att säkerställa att sminket håller hela dagen är genom att balansera din sminkrutin med din hudvårdsrutin, samtidigt som du använder dig av rätt produkter för en riktigt hållbar bas. De produkter och det du gör innan du börjar sminka dig är det som kommer vara avgörande för hur bra din sminkning håller.

4 tips – Få sminket att hålla hela dagen

1. Satsa på en bra primer

En primer är A och O för att ditt smink ska hålla länge och se riktigt bra ut. Med en högkvalitativ primer får du också en mycket finare hudstruktur, vilket gör att din sminkning ser fräschare och mer professionell ut. Kom ihåg att du inte behöver använda speciellt mycket produkt för att få ett bra resultat. Överapplicerar du primer finns det risk för motsatt effekt istället.

2. Applicera bara där det behövs

Serum, ansiktskrämer, fukt, sprayer och primers i all ära, men om du överarbetar huden finns det risk för en överproduktion av talg. Lär istället känna din hud och applicera endast produkt där det faktiskt behövs. Blir du ofta väldigt glansig vid t-zonen bör du t.ex. undvika feta hudkrämer just här. Brukar concealern krackelera under dagen är en ögonkräm något som håller det i schack.

3. Puder innan foundation

Japp! Det är helt sant. Många använder puder som ett sätt att bli av med glansighet under dagen och fixa till sminkningen. Visst är det ett bra sätt att använda sminkprodukten, men genom att applicera puder direkt på primern (och innan din foundation) skapar du en mycket bättre grund för foundationen att få fäste i.

4. Satsa på naturliga borstar

Naturliga borstar är förvisso dyrare i inköp, men de kommer också göra stor skillnad för hur bra ditt smink sitter under dagen. Syntetiska borstar har en tendens att bara smeta runt produkten på ytan, medan naturliga borstar hjälper till att massera in produkten djupare i huden. På så sätt får du ett mycket mer hållbart resultat och en sminkning som sitter hela dagen.