Inspirationstips inför renovering

Allt fler svenskar väljer att investera i det egna boendet för att höja värdet på bostaden, men också för att skapa ett mer trivsamt hem. Renoveringsfirmorna har helt enkelt fullt upp runt om i Sverige med att hjälpa husägare att göra om därhemma.

Inför en renovering behöver du ha en tydlig idé om hur det slutliga resultatet ska se ut. Därför kan en gnutta inspiration vara helt rätt för dig som snart ska renovera hemma!

Unika detaljer inomhus

Den skandinaviska stilen har länge varit den mest förekommande i svenska hem – det vill säga en slät design med minimalistiska inslag och fokus på funktion. Du kan fortfarande vara säker på att en renovering i skandinavisk stil är ett tidlöst alternativ, men med små knep kan du ge lite mer liv åt ditt hem.

I alla hem finns någon form av innerdörrar och redan här kan du göra stor skillnad med lite kreativitet. Ofta väljer husägare att installera klassiska innerdörrar som är standard till den övriga inredningen, men tipset är att våga tänka utanför boxen. Du behöver inte gå helt bananas och välja innerdörrar i skrikande färger, men lite vågat törs du.

Ett exempel på moderna, men fortfarande stilriktiga innerdörrar, är vita trädörrar med svart krom som detalj på handtagen. Den här kombinationen på innerdörrar gör sig bra i de flesta typer av bostäder. Välj gärna svensktillverkade innerdörrar för garanterad kvalitet!

Vill du fokusera på något annat än innerdörrar är kakel och klinker en spännande värld. Ett fint kökskakel i natursten gör sig utmärkt i svenska hem, men det fungerar även med lite tuffare inslag. Varför inte sätta några ytor med svart klinker som går hand i hand med den svara kromdetaljen på innerdörrarna? Till det kan du installera vattenkran i svart krom!

Det stående tipset är att våga matcha material och färgkombinationer när du renoverar. Behåll en neutral ton genomgående i hemmet, men piffa till bostaden med läckra detaljer.