Allmänna bloggar

De senaste åren har det blivit väldigt populärt att driva olika typer av bloggar. En del av dessa fokuserar på saker som bilar och mode, medan andra är inriktade på livsstil. Vad alla dessa bloggar har gemensamt är dock att de är tillgängliga för allmänheten. Men det finns också bloggar som bara är tillgängliga för personer som har tillåtelse från bloggaren. Denna artikel kommer därför kolla närmre på vad en allmän blogg är då dessa kan handla om allt från vardagsekonomi till sjukdomar.

Vad är en allmän blogg?

En allmän blogg är en blogg som kan läsas av allmänheten. Bloggen görs tillgänglig genom att läsaren går in på bloggens hemsida och får tillgång till de olika texterna och inläggen. I sin tur kan bloggarna handla om precis vad som helst. Numera är det exempelvis populärt att skriva om tips för att bygga saker hemma själv. I detta fall kan det också vara bra att besöka Byggmax för att se vilka produkter de har att erbjuda. Allmänna bloggar kan också handla om att bloggaren skriver om hur det är att leva med artros, vilket kan vara intressant för besökare.

Vad är den största skillnaden mellan en allmän och privat blogg?

Den största skillnaden mellan en allmän och privat blogg är att den privata har någon typ av säkerhetsmekanism som gör att bara vissa människor kan läsa på hemsidan. Detta är vanligast när bloggaren skriver om privata saker som händer i livet, vilket de endast önskar ska delas med nära vänner och familj. I de flesta fallen handlar det om att läsaren måste skriva in ett lösenord för att kunna komma in på bloggen. Men det kan också handla om att bloggaren skickar ut nya inlägg via e-post, vilket gör att bloggen inte finns någonstans online.