Starta eget företag

Jag har precis startat eget företag! Det känns så spännande att bli min egen, stället för att ha en anställning. Om du drömmer om ett mer fritt liv, få vara din egen boss, så ska du nu få tipsen!

Uppfylla en dröm

Jag har alltid velat ha ett eget företag. Nästan alla personer som jag träffat på som är egenföretagare, verkar alltid vara så kreativa och driva, som om de alltid är på gång. Personer som får saker att hända, istället för att sitta på en stol på jobbet och muttra över småsaker. Sedan ger ju ett eget företag sådana möjligheter: åka på konferenser, hålla på med marknadsföring, lösa problem, träffa intressanta människor och mycket mer.

Mitt företag

Jag håller på att starta ett eget smyckemärke. Just nu håller jag på att leta designers som kan skapa något i den stil som jag önskar. Självklart har jag ritat egna smycken, men jag behöver en skicklig hantverkare som kan ge dem den sista finishen samt ge rekommendationer kring material etc. Hittills har jag skaffat f-skattsedel, ritat fem örhängen och 14 halsband. Självklart har jag också gjort en marknadsanalys och just nu håller jag på med en marknadsföringsplan. Jag har inte kommit på ett namn ännu, men det är ok, då det kommer ta ett tag innan jag hittat en designer och en fabrik som jag tycker håller hög kvalitet. Måste alltså fortsätta arbeta på mitt vanliga jobb tills vidare, men jag har faktiskt gått ner 20 procent för att hålla på med mitt företag. På fredagar är jag hemma och jobbar med mitt smyckemärke.

Arbetet

Just nu består mitt “företag” mest av ritningar och en massa papper på mitt skrivbord. Jag har skapat ett särskilt företagshörn med skrivbord, snygg kaffebryggare (!), och en riktigt skön arbetsstol som jag köpte hos Office Depot, liksom bra pennor, en ny mobil och faktiskt även ett hemmagym. Office Depot har blivit “min” affär. Det kan ju låta konstigt att tala om att starta företag och köpa hemmagym, men för att må bra är det viktigt att röra på sig. Genom att ha ett hemmagym kan jag lättare träna, för att verkligen hinna bygga upp mitt företag.

Här kommer några tips om du också skulle vilja bli din egen. För det första är det klokt att inse att det tar mycket mer tid och energi än vad man tror. Det kan alltså vara smart att planera långsiktigt och behålla sitt gamla jobb, men jobba med företaget på fritiden. När du sedan börjar bli mer seriös, så kan du ju också gå ner lite i arbetstid om du har råd med det. Att starta företag är att våga ta en risk, men det är samtidigt så otroligt spännande. Jag skulle också rekommendera att du läser flera böcker om att starta eget företag.