Samla dina lån för lägre kostnad

Nästan alla människor i Sverige som är över 18 år har idag någon form av lån eller kredit i sitt namn. Ett banklån och en kredit skiljer sig från varandra, men är i grunden en och samma sak. Oavsett om du tar ett lån eller en kredit så är det lånade pengar som du har i din hand. Lånade pengar måste alltid lämnas tillbaka och dessutom tillsammans med en ränta.

Det kan gå mycket snabbt att samla på sig olika typer av lån eller krediter. Det kan t.ex. vara så att man tar krediter på flera olika företag, t.ex. för att köpa en ny tv och nästa tillfälle för att köpa nya möbler till hemmet. Utöver detta kanske man har ett gammalt studielån liggandes och även ett billån som grädden på moset. För varje nytt lån eller ny kredit som man tar får man också en tillkommande ränta. Det betyder att man för varje månad behöver betala både amorteringen på lånet och krediten, men även flera olika räntor på en och samma gång.

Månadskostnaden kan bli riktigt dyr om det vill sig illa, men det finns faktiskt ett sätt att lyckas ta sig ur låne- och kreditfällan. Lösningen på de höga månadskostnaderna och den dåliga kreditvärdigheten kommer i form av att samla sina lån. Att samla lån är idag otroligt vanligt och man kan använda sig av långivare som Freedomfinance eller Lendo för att komma igång.

Fördelar med att samla sina lån

Det finns bara fördelar med att samla sina lån, inte en enda nackdel. Genom att samla får du ta del av:

  • Lägre månadskostnad
  • Högre kreditvärdighet
  • Bättre ränta och löptid
  • Mindre utgifter

Så gör du

Att samla sina lån och krediter är otroligt enkelt. Det enda du behöver göra är att hitta en långivare eller bank som erbjuder tjänsten och uppge vid din ansökan att du vill samla tidigare skulder. I många fall kan banken själv hjälpa till med lösandet av de tidigare skulderna, men detta varierar från bank till bank. Även den som har blivit nekad ett lån kan ansöka om att samla. Det kan mycket väl ha varit så att det var just de tidigare skulderna och krediterna som satte käppar i hjulen. När du ansöker om att samla dina lån visar du banken eller långivaren att du tar ansvar över din ekonomi och försöker att reda ut den, istället för att det ska se ut som att du endast försöker ta dig an ytterligare en utgift.

Ansöker gör du enklast via din dator, mobil eller surfplatta. Ett preliminärt svar lämnas oftast inom några minuter och behöver långivaren eller banken mer uppgifter så kommer du snart att bli kontaktad för att komplettera din ansökan.