Hur får du friskt, blont hår?

Blont hår är Sveriges mest populära hårfärg, och det är inte så konstigt. Superstjärnor som Marilyn Monroe, Lady Gaga och Claudia Schiffer är bara några få av de kändisar som visar hur vacker en snygg blond nyans verkligen är. Dessutom har många av oss nordbor en naturlig hårfärg som går mot det ljusare hållet, vilket naturligtvis gör det ännu enklare att trolla fram de där glamourösa, platinablonda lockarna. Men hur ska man kunna få till den där härliga looken utan att bränna av halva håret? Det ska vi prata om nedan!

Sök professionell hjälp!

Med detta menar vi givetvis inte att du ska besöka närmaste psykolog eller psykiatriklinik. Däremot är det alltid bäst att få hjälp av en professionell hårsalong, särskilt om du ska bleka ditt hår för första gången. Med hjälp av eget kapital eller aktörer som capcito.com har seriösa salonger allt de behöver för att ge dig rätt resultat, och kunna rätta till eventuella missar som kan uppstå. Den kemiska processen är krävande, och om väteperoxiden inte används på rätt sätt riskerar du faktiskt att fritera ditt hår- bokstavligt talat.

Välj rätt väteperoxid

Oavsett om du ska bleka håret hemma eller på salong är det viktigt att förstå vad som används i ditt hår. För att åstadkomma blekning krävs det väteperoxid, och denna finns i olika styrkor. För att bleka mörkblont eller ljusbrunt hår räcker det oftast med en peroxidhalt på 6%, eventuellt 9 för dig med mörkare hår. Däremot är det inte rekommenderat att använda 12%-ig väteperoxid, eftersom den är mycket stark och kan orsaka skador både på håret och i hårbotten.

Välj rätt hårprodukter

Att bleka håret platinablont och sedan köra på schampo och balsam från ICA är ingen bra ide. När du bleker håret tappas det på proteiner, vilket gör det mycket svagt och livlöst. Det är därför viktigt att bygga upp det med kvalitativa inpackningar från märken som Kerastase eller Sebastian. Även Redken har en serie utvecklad speciellt för blont hår, och märket är bland de bästa som finns på marknaden. Var också noga med att använda inpackningen minst en gång i veckan – helst varje gång du tvättar håret.

Olaplex

Hårvårdsprodukter från frisörsalongen är mycket bra, eftersom de ger ditt hår näring enligt bästa förmåga, men sanningen är den att ingen traditionell inpackning kan utföra under. Olaplex, däremot, kan. Olaplex är en relativt ny produkt som arbetar på ett helt annat sätt än inpackningar. Det tränger in i håret på molekylär nivå, och bygger upp sulfat-bindningarna som ditt hår består av. När du bleker håret knäcks bindningarna, och detta leder till att även hårstråna knäcks. Genom att använda Olaplex-behandlingar både på salongen och hemma gör du håret en enorm tjänst!