Skriva av mig

 

Nu måste jag bara skriva av mig! Irritationen har varit så stor! Jag ska börja från början. Det är så att jag har en Farmor som börjar närma sig 100 år! (Vilket är helt fantastiskt och inte det jag varit irriterad över). Hon har varit väldigt pigg hela tiden. Men var för ca. tre år sen tvungen att ändå flytta in på ett äldreboende eftersom även om viljan fanns där så kunde hon inte längre klara sig själv. Hon är otroligt häftig min gamle Farmor som längre klarat av att sköta sig själv! Hon är som, jag tror, många äldre damer är ganska pedantisk. Eller snarare hon vill ha det på sitt sätt, inte att det kommer någon yngre okänd människa som kommer och säger till henne hur hon ska göra. Jag vet att min Farmor alltid varit woman makes cleaningmycket för ordning och reda. Detta betyder inte något överdrivet egentligen, men det är av vikt för henne att det är snyggt hemma. Vilket jag absolut förstår, för om man tänker sig in i hennes situation så är det inte så lätt för henne att gå ut vilket resulterar att hon spenderar mycket tid hemma. Jag blir själv tokig om det inte är snyggt hemma, man får liksom ingen ro. Men till saken nu! Tidigare hade ålderdomshemmet ett riktigt dåligt företag som skötte lokalvården! Det var aldrig snyggt och rent. Dom gjorde inte det där lilla extra som gör det trevligt. Det var som att dom inte trodde att Farmor såg allt damm i hörnen.

Men nu är det så att efter mycket klagomål från både de äldre på hemmet och familjerna som finns runt dessa människor har hemmet sagt upp kontraktet. Det var ett första steg kände vi! Men sen var det så klart av stor vikt att hitta ett företag som kunde sköta lokalvården på ett bra sätt. För vi ville inte behöva gå igenom hela processen igen och det är inte heller bra för de äldre om det hela tiden ändras. Jag är glad över att ålderdomshemmets ledning tog detta seriöst och gjorde en ordentlig genomgång av företag som sköter lokalvård i Stockholm som finns på marknaden. Dom hittade företag Rubin.nu som har bra recensioner och blivit rekommenderade av många kunder. Nu när Farmor haft fastighetsförvaltare från Rubin i cirka en månad säger till och med hon att hon inte kunde ha gjort finare själv! Vilket betyg! Dom gör alltid snyggt och hjälper henne om det är något speciellt hon behöver hjälp med. Dessutom är personalen alltid trevlig!

Posted in Liv