Vårens trendspaning!

Solen håller sig kvar längre på himlen och fåglarna har börjat kvittra. Snart kommer folk att klä sig svalare ute på gatorna och de tunna kapporna, sneakers och bara anklar tittar fram igen. Detta gör ju förstås att vi blir vansinnigt nyfikna på vad modevärlden har att erbjuda oss under våren och sommaren 2020. Här kommer några starka trendspaningar som du gör helt rätt i att följa när solen börjar värma.

Mönster, mönster, mönster!

Vi såg det redan 2019 men trenden växer sig allt starkare det här året. Mönster i form av blommor, träd, blad och växter. Krukväxterna fick sig ett uppsving för ett par år sedan och helt plötsligt hade alla gröna fingrar och en egen djungel hemma. 2020 sätter vi växterna även på kläderna och det blir riktigt snyggt. Hos Johnells hittar du just nu riktigt stilsäkra plagg i årets hetaste färger och mönster. Här finns märkeskläder för alla till ett riktigt bra pris. Även mer abstrakta mönster och prickigt är riktigt hett den här våren.

Korta shorts

Förra året såg vi bermudashortsen, kvartsbyxorna och midi- eller hellånga kjolar. 2020 vill vi istället visa upp vad Gud har givit oss och låta de där vackra spirorna möta solljuset. Korta shorts, cykelbyxor och hotpants är helt rätt så länge vädret tillåter. Vid den tidigare våren eller kallare dagar är det äntligen helt okej att återigen bära strumpbyxor under shorts. Den trenden har under de senast åren varit ett no-no. Men nu kan du alltså utan att skämmas hålla dig varm om benen samtidigt som du rockar dina nya snygga shorts eller hotpants.

Neonfärger

80-talets starkaste färgskala gör ännu en gång entré och den här gången är den starkare än någonsin. Det kan helt enkelt inte bli för mycket neon under 2020. Matcha starka gröna, gula, rosa och orangea neonskalor med varandra. Det finns inga begränsningar! För att verkligen välkomna 80-talet tillbaka är cykelbyxorna och de stora puffärmarna helt rätt den här säsongen. De högt skurna underdelarna lämnar vi däremot kvar i 80-talet för den här gången, du bör alltså inte matcha dina neonfärgade leggings med en högt skuren baddräkt. Den här gången är det färgglatt, sofistikerat och med en lite mer lös touch på plaggen.

70-talet är tillbaka

Den här säsongen vågar vi låta 70-tal och 80-tal gå hand i hand, trots att de skiljer sig väldigt mycket från varandra. De utsvängda byxorna kom redan för ett år sedan men nu gör de succé på riktigt. Inga byxor kan bli för utsvängda, the sky is the limit som man brukar säga. Matcha dina utsvängda jeans med tjocka boots med klack och överdelar i bruna mönster.

Manchester är ett material som vi starkt förknippar med 70-talet och även det kommer tillbaka det här året. Manchesterjeans i olika färger tillsammans med en överdel i stora mönster är helt rätt den här säsongen. Tänk stort, fladdrigt och jordnära så hamnar du helt rätt.