Funderar på sommarstuga

Nu när det är så billigt att låna pengar är jag väldigt sugen på att köpa en sommarstuga. Att låna det nödvändiga beloppet behöver inte kosta mer än kanske 2000 kronor i månaden. Räknar man in driftskostnader kommer det kanske att kosta 30 000 om året att äga ett sommarnöje med röda knutar. Det är inte mycket mer än vad två semesterveckor kostar för en normal familj. En sommarstuga kan man dessutom hyra ut några veckor när man själv inte har semester. Jag tror det kan bli en riktigt bra affär i långa loppet.

Man kan bygga om en ekonomibyggnad

Man kan faktiskt bygga om ett gammal stall till sommarstuga! Om det redan finns ett bostadshus på tomten är det inte så svårt att få bygglov. Man måste dock alltid söka tillstånd när man ändrar en byggnads funktion så drastiskt. Det som jag tycker verkar bra med stall är att de ofta har ett gediget, gjutet, golv. Det är ju något av det dyraste när man bygger. Om takstolarna och själva stommen också är i gott skick är det rätt enkelt att förbättra väggarna och kanske lägga tegelpannor överst. Jag har sett ett objekt på Hemnet som är helt perfekt för detta där jag skulle låta en gavel vara helt i glas, med utsikt över en betesäng!

En bra investering

Sambla är namnet på en lånetjänst som jag tycker verkar lite intressant. Det är en typ av snabblån där man kan låna upp till 500 000 kronor och ha pengarna på kontot inom bara någon bankdag. Ibland när man hittar något som känns kanon är det snabba ryck som gäller eftersom säljaren kanske själv har bråttom. Jag har en bekant som nu är inne på sin tredje sommarstuga på fem år. Hon köper renoveringsobjekt med potential, fixar till dem tillsammans med en hantverkare och säljer sedan husen med bra förtjänst. Det är på så vis ett projekt i min smak även om jag just nu mest drömmer om friden i hängmattan som jag helst vill spänna upp mellan två äppelträd.

Posted in Liv