Min drömsemester

I år så står jag i valet och kvalet om vi ska åka utomlands eller inte. Jag är väldigt sugen på att boka en längre solsemester då kalendern har varit fullspäckad fram tills nu. Samtidigt så finns det ju oerhört många vackra semesterdestinationer i Sverige. Jag kanske skulle göra en så kallad “staycation” där man semestrar i sin egen stad? Då hade jag kunnat spara en hel del pengar och kanske istället åka på den där efterlängtade resan i vinter. Det är ju faktiskt då man som mest behöver det!

Extravagant eller budget?

Genom att scrolla igenom mitt Facebook-flöde förstår jag ganska så omedelbart att svenskar unnar sig dyra lyxresor nuförtiden. Jag har flera vänner som alltid väljer femstjärniga hotell, oavsett om de är iväg på en kort weekend eller på långresa. Det är ju något alldeles speciellt att bo på pampiga hotell och att bli serverad av en leende servitris vars jobb är att lyda minsta lilla vink från en. Jag känner mig mer hemma på ett ställe vars servicenivå är något avslappnad då jag personligen har svårt för att bli uppassad dygnet runt. Ibland kan det nästan kännas lite olustigt när någon bara står och väntar på att du ska be om hjälp eller beställa något. Dock är det ljuvligt att emellanåt få unna sig en skön spa-weekend med vännerna.

Spara pengar till semestern

Som egenföretagare är jag ett stort fan av att sälja faktura. Det underlättar något enormt då jag enkelt kan frigöra kapital som efter att jag gjort egna uttag går rätt in på sparkontot för stundande semestrar. Jag brukar också se över löpande kostnader för hushållet. Vi har en relativt generös mat- och restaurangbudget och den brukar jag strama åt något inför ledigheten. Jag äter ute såpass mycket under sommarmånaderna att det blir något av en sport att dra ner på matkontot innan ledigheten börjar. Det gör att jag njuter så mycket mer när det väl är dags att unna sig. Nu känner jag att det är dags att sätta sig ner och planera semestern och det ska bli spännande att se vart jag och familjen landar i år.

Posted in Liv