Skicka julklappar till släktingar i USA

Jag har redan börjat fundera på vad jag ska ordna för julklappar till mina släktingar. Till dem som befinner sig i närheten är det ofta snabbt ordnat, men jag har dessutom flera släktingar i USA jag ska köpa klappar till och dessa måste skickas dit. Det innebär att sakerna varken får vara för tunga, stora eller för ömtåliga. Förra året köpte jag en del godis och skickade men hur roligt är det att få varje år? I år har jag tänk fundera ut något alldeles speciellt, något som mina släktingar inte kan få tag på där de bor, och något som troligen ingen annan heller tänker på. Jag tycker att det är så otroligt roligt att köpa julklappar och ge bort. Det är mycket roligare än att få julklappar tycker jag, eftersom man kan se alla andras reaktioner på sina klappar. Men vad ska jag egentligen köpa, som är lätt att skicka?

Flera olika julklappsidéer

När det gäller julklappar finns det så mycket man kan göra för andra människor. När det gäller de som bor långt borta är det inte alltid så lätt att komma på någon bra idé för julklapparna. Jag har haft en tanke på att köpa så kallade gåvopaket, där man kan hjälpa andra människor i nöd och sedan ge bort ett gåvobevis till mina släktingar. Då kan beviset enkelt skickas, och samtidigt har man köpt en bra julklapp som verkligen används. En annan idé kan vara att bjuda in släktingarna till Sverige. Det kostar förstås en del om man ska köpa flygbiljetter, kanske hotellboende och liknande. Nej, det får bli en julklapp till framtiden när hela familjen kan vara med på idén och hjälpa till med betalningen. I år får det allt bli ett gåvobevis och en låda med blandade godsaker från Sverige. Kanske lite godis, kaviar, och varför inte lite anda specifikt svenska varor. Lite riktig choklad, och kanske några roliga svenska souvenirer. Då har jag beslutat mig. Då ska sakerna bara handlas in och skickas i god tid innan julafton.

Hur ska jag skicka sakerna?

Men så ska ju sakerna skickas också. Tidigare har jag använt de vanliga postlösningarna för att skicka mina julklappar och det har kostat en hel del. Men denna gång ska det bli ändring på det! jag har fixat billig frakt med hjälp av ett fraktföretag och genom detta kommer jag betydlig billigare undan. Jag kommer alltså enkelt kunna skicka min julklapp billigt och samtidigt kan jag känna mig säker på att julklappen verkligen kommer fram, och att den dessutom anländer i god tid innan jul. Det är dock viktigt att jag kommer ihåg att packa in alla saker ordentligt, då det blir en ganska lång resa. Jag brukar ta en lagom stor kartong och fylla den med mjuk plast. Sedan slår jag in sakerna i julklappspapper och skriver namn på varje paket. Sedan lägger jag paketen i kartongen och fyller den med mer plast så kartongen är helt full så sakerna inte kan ramla runt och gå sönder. Sedan stänger jag kartongen och skickar iväg den.