Smarta och ekonomiska husmorsknep

Idag hastar vi stressade genom livet och glömmer ofta att ta vara på kunskapen från äldre. Det är dumt eftersom det finns många kloka råd och tankar att hämta från den äldre generationen. En typisk sådan sak är alla husmorsknep som sakta blir bortglömda. Vi ska dock inte låta det ske, utan istället ta tillvara alla tips för städning, matlagning och vardagen i stort. Faktum är att husmorsknep, förutom att vara väldigt smarta, ofta är otroligt billiga. Mer ofta än sällan kan du använda saker du redan har i hemmet för att kunna tillämpa dem. Är du en sådan som lägger hundratals kronor på städprodukter till exempel? Då borde du verkligen läsa den här texten.

Städa smart och miljövänligt

En fördel med husmorsknep för städning är att de ofta är mycket miljövänliga. Du kan faktiskt till och med städa med varor från skafferiet, visst låter det bra? Får du en fettfläck på tapeten kan du ta en fuktig trasa och sedan strö potatismjöl på den. Gnugga trasan mot fläcken så försvinner den. Har du en vas som är svår att rengöra på botten? Då kan du hälla i lite ättika och ris i den. Skaka blandningen och skölj sedan ur och vips är vasen skinande ren på insidan. Om du har fått fula, bruna fläckar i dina vita kaffekoppar kan du fukta dem och sedan hälla på lite bakpulver som du försiktigt gnider runt så släpper beläggningen enkelt. Detta är bara några av den uppsjö med smarta husmorsknep som finns att tillgå.

Bli av med dålig doft

Alla vill ha ett hem som doftar gott och fräscht, men ibland är den drömmen svår att uppnå. Det finns dock husmorsknep även för detta. Om det är en bråkig hankatt som varit i farten är det bra att veta att den stickande lukten av kattkiss går att få bort med ättika. Torka försiktigt fläcken med ättika så försvinner lukten. Luktar det illa i kylskåpet så kan du, hur konstig det än låter, dela på en lök och lägga in på en hylla. En skål med vatten och lite äppelcidervinäger fungerar på samma sätt. Vill du ha väldoft i hela huset så kan du lägga en delad apelsin med skal och allt i en kastrull med lite vatten. Ställ den på spisen på låg värme och låt sedan den härliga doften sprida sig i huset, var bara noga med att inte glömma kastrullen på spisen.